In samenwerking met Muziekschool Katwijk, combinatiefunctionaris cultuur Welzijnskwartier Peter Minnee en Muziekcentrum ‘The Box’ werd op donderdag 13 maart een Muziekdag georganiseerd voor de tweedejaars scholieren van het Wellantcollege. Tijdens deze dag kregen zij de kans om instrumenten te proberen, meer te weten te komen over diverse orkesten, maar ook op de foto te gaan in een echte fotoshoot en een singletrack op te nemen.

Om middelbare scholieren kennis te laten maken met diverse aspecten van cultuur kunnen zij kiezen uit diverse workshops. De Muziekdag is een van deze workshops en heeft als doel om jongeren op een passende manier te ervaren hoe leuk het is om muziek te maken. Deze keer stond de single ‘Get Lucky’ van Daft Punk centraal.

In zes groepen volgden de scholieren een programma in muziekcentrum ‘The Box’. Tijdens het onderdeel van de Harmonie Katwijk werd verteld over diverse orkesten en muziekinstrumenten en vertelden ervaren muzikanten over hun instrument. Het leukste was toch wel dat diverse instrumenten natuurlijk uitgeprobeerd mochten worden. Daarmee werd flink geoefend voor de opname van de single.

Foto’s van deze workshop zijn te zien op onze facebookpagina.