Nieuws

maart 16, 2019

KLM orkest is muzikale gast

Op vrijdag 12 april komt de Band of KLM Royal Dutch Airlines, ook wel het KLM orkest genoemd, naar de Ontmoetingskerk in Katwijk aan den Rijn. Samen met Harmonie Katwijk nemen zij het publiek mee op een mooie muzikale reis.

Het voorjaarsconcert van de Harmonie Katwijk is traditiegetrouw een muzikale terugblik op het klassieke nieuwjaarsconcert en een vooruitblik op het zomerseizoen. Diverse klassieke werken van het Nieuwjaarsconcert staan op het programma, evenals zomerse hits van de aanstaande buitenoptredens.

KLM orkest
Dit concert is extra bijzonder want deze muzikale reis maken we niet alleen. Het KLM orkest neemt een deel van dit concert op zich.  De Band of KLM Royal Dutch Airlines, het KLM Orkest, is het muzikale visitekaartje van onze Nationale Luchtvaartmaatschappij.

Al sinds 1953 is het orkest zeer actief en treedt het op bij feestelijke en officiële gelegenheden van de KLM in binnen- en buitenland. Zo heeft het KLM Orkest haar muzikale klanken al laten horen in diverse landen, waaronder de VS, Canada, Singapore en Maleisië. Daarnaast geeft het KLM Orkest regelmatig concerten bij evenementen in de regio Amsterdam en ver daarbuiten.

Gevarieerd
De leden van het orkest bestaan uit medewerkers van KLM en leden die sterk verbonden zijn met de KLM, andere luchtvaartmaatschappijen en de luchthaven Schiphol.
Het KLM Orkest brengt voor een breed publiek een aantrekkelijk en afwisselend repertoire. Het aanbod is zeer gevarieerd, waaronder licht klassiek, filmmuziek, modern, populair en jazz.

Dirigenten
Het KLM orkest staat onder leiding van Bert Willemsen. Het Groot Orkest van de Harmonie Katwijk staat onder leiding van Rob Balfoort. Naast dirigeren en muziek maken zijn beide heren ook bezig met arrangeren van composities.

Toegangskaarten
Het concert begint om 20:30 uur. De kerk opent om 19.45 uur. Donateurs en Vrienden ontvangen binnenkort gratis toegangskaarten voor dit concert. Er zijn ook toegangskaarten te koop: €6,50 en te verkrijgen bij Slagerij Coen Francken en FirstMan Katwijk.

Veel dank aan de sponsors van dit concert: Rijnland Kozijnen, Van der Meer & Lommers en Dijksman Katwijk.

december 19, 2018

Muzikaal begin van 2019 met Harmonie Katwijk

Het Nieuwjaarsconcert van de Harmonie Katwijk is inmiddels een goede jaarlijkse traditie en net zo onlosmakelijk verbonden met nieuwjaarsdag als schansspringen en de Weense wals. Ook dit jaar belooft het op vrijdag 11 januari in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn weer een verrassend muzikaal feest te worden met fantastische solisten.

Het Nieuwjaarsconcert van de Harmonie Katwijk staat al jaren garant voor muzikale innovatie en verrassingen. Voor de editie van 2019 werken we samen met een aantal bijzondere solisten: Anneleen Schuitemaker op harp en Jeffrey Kant op trombone. We stellen hen graag aan u voor:

Anneleen Schuitemaker

Anneleen Schuitemaker (1992) groeide op in Katwijk aan Zee en kreeg hier op 10-jarige leeftijd haar eerste harplessen bij Anke Bottema op de muziekschool Katwijk. In september 2010 startte zij haar studie bij Erika Waardenburg aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 2014 haar bachelor diploma behaalde. Aansluitend werd zij toegelaten tot de masteropleiding en behaalde recentelijk haar diploma Master of Music met een 9,5.

Anneleen heeft een passie voor orkestspel en is actief in diverse orkesten in binnen- en buitenland. Zo speelt zij regelmatig als gast bij o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Staatskapelle Berlin en het Rundfunk Sinfonieorchester Berlin.
In september 2015 kreeg zij na een succesvolle auditie een twee-jarige academieplaats bij de Staatskapelle Berlin – het orkest van de Staatsopera in Berlijn. Vanaf september 2017 is Anneleen verbonden aan het Gürzenich-Orchester in Keulen, waar zij van seizoen 2017-2019 een academieplaats heeft verworven.
Op het gebied van kamermuziek is zij actief in diverse ensembles. Zo maakt zij sinds 2010 deel uit van het Borealis Trio. Daarnaast treedt zij regelmatig op met trio42. Het enige ensemble ter wereld in de combinatie van viool, saxofoon en harp.

Anneleen bespeelt een Lyon & Healy style 23 Concertharp (Bronze), in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Jeffrey Kant

Jeffrey Kant is geboren op 13 juli 1992 in Sleeuwijk (NB). In het laatste jaar van zijn VWO-studie volgde hij tegelijk de vooropleiding aan het Rotterdams Conservatorium (CODARTS). Na een succesvolle auditie startte hij hier in 2010 als eerstejaars student Klassiek Trombone bij Jörgen van Rijen, Pierre Volders en Remko de Jager. In september 2011 verhuisde Jeffrey met zijn docenten mee naar het Conservatorium van Amsterdam, waar hij op in 2014 zijn diploma Bachelor of Music behaalde en in 2016 werd Jeffrey’s Master eindexamen beoordeeld met een 10 en behaalde hij cum laude zijn Master of Music.

Na een succesvolle auditie in mei 2015 is Jeffrey sinds augustus van dat jaar werkzaam als solo trombonist bij het WDR Sinfonieorchester in Keulen (D). Ook is hij sinds juni 2015 vast lid van het Nieuw Trombone Collectief, een ensemble bestaande uit 9 top-trombonisten uit Nederlandse en Duitse orkesten.
Als remplaçant heeft Jeffrey gespeeld in professionele orkesten en ensembles als het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest,het Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Gürzenich-Orchester Köln,het Antwerp Symphony Orchestra, het Radio Filharmonisch Orkest, het Metropole Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest en de Philharmonie Zuidnederland. In 2015 won Jeffrey in Valencia de ITA Quartet Competition als lid van het Atlantic Trombone Quartet.

Gratis toegang
Het non-stop programma begint om 20:15 uur. De kerk opent om 19.30 uur. Presentator Jaco van der Bent leidt u door de muzikale reis van deze avond heen.
Dankzij de financiële steun van diverse gulle sponsors is dit nieuwjaarsconcert gratis toegankelijk. Deze gratis toegangskaarten zijn nu af te halen bij FirstMan in de Princestraat en slagerij Coen Francken in de Rijnstraat.
Gelet op dit unieke evenement in combinatie met deze schitterende locatie en gratis toegankelijkheid wordt geadviseerd om niet te lang te wachten met het afhalen van de kaarten. Wees er snel bij om teleurstellingen te voorkomen!

oktober 2, 2018

Muzikale kerstshow door Pop4Shore! en Harmonie Katwijk

Cultureel centrum TriPodia staat op zaterdag 8 december in het teken van de Christmas Show, een muzikale kerstshow door popkoor Pop4Shore! en Harmonie Katwijk. Ook staat band Let’s Folk op het programma als muzikale gast. Het wordt een waanzinnige show vol met zang, muziek, licht- en geluidseffecten en choreografie waarmee u al helemaal in kerststemming komt.

Het programma is bijna rond en met alle deelnemende muzikale partijen belooft dit een divers en uniek kerstconcert te worden. Diverse bekende kersthits zoals Mariah Carey’s ‘All I Want’ en ‘Merry Christmas Everybody’ van Slade mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar er zal ook ruimte zijn voor unieke muziekstukken die door het koor Pop4Shore! en Harmonie Katwijk gezamenlijk of alleen uitgevoerd worden.

Special Guest
Speciale muzikale gast Let’s Folk zal ook een belangrijk deel van het concert voor haar rekening nemen, in de begeleiding van Pop4Shore!, maar ook in de afterparty van deze unieke kerstshow.

Toegangskaarten a €10,- zijn vanaf volgende week verkrijgbaar bij Juwelier Parlevliet, Slagerij Francken, The Read Shop Rijnsburg, Slagerij Timmers en Gijs de Vreugd Schoenmode.

kerstconcert met Pop4Shore en Let's Folk


augustus 17, 2018

Harmonie Katwijk ondersteunt najaarsfeesten met muziek

  • Harmonie Katwijk ondersteunt najaarsfeesten met muziek

De najaarsfeesten van Katwijk aan den Rijn staan bol van de vele activiteiten. Ook Harmonie Katwijk, dé muziekvereniging van Katwijk aan den Rijn, is op donderdagavond 23 augustus muzikaal van de partij.

Na een korte zomervakantie maakt de Harmonie zich klaar voor het inmiddels traditionele concert op het kerkplein voor de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn tijdens de Najaarsfeesten. Dit optreden is favoriet bij de leden van het orkest en mag dan ook niet in ons concertprogramma ontbreken. Het plein is altijd sfeervol ingericht met een terras, waar u in mediterrane sferen kunt genieten van een prachtig zomerconcert.

Afwisselend programma
Op donderdagavond 23 augustus is het hier, onder genot van een drankje en worst van Slagerij Francken, goed toeven. Deze avond karakteriseert zich door een afwisselend programma met prachtige veelzijdige muziek. Dirigent Rob Balfoort heeft samen met de muziekcommissie speciaal voor dit concert een veelzijdig muziekprogramma samengesteld. We blikken terug op een mooi zomerseizoen met diverse popnummers maar we kijken ook muzikaal vooruit naar het nieuwjaarsconcert. Wij hopen u op dit concert te ontmoeten!

Lid worden
Bent u nog op zoek naar een goed en gezellig orkest, waar u naar hartenlust muziek kunt maken? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste leden! Graag ontmoeten wij u tijdens dit concert of op dinsdag- of donderdagavond tijdens de repetitie van een van onze orkesten.

juni 11, 2018

Week van de Amateurkunst

  • Week van de Amateurkunst

De Harmonie Katwijk doet samen met het Welzijnskwartier mee met de Week van de Amateurkunst (WAK). Op dinsdagavond 19 juni is er een open repetitie van het Aspirantenorkest. Het Groot Orkest pakt het stokje over op donderdagavond 21 juni met een concert.

De open repetitie en het concert vinden plaats in en om de repetitieruimte ‘De Kleine Joannes’ aan de Kerkstraat in Katwijk aan den Rijn. Voor het Aspirantenorkest is deze open repetitie extra bijzonder want het is het eerste ‘optreden’ met hun nieuwe dirigent John Haasnoot. Het Grote Orkest zal tijdens hun optreden een voorproefje geven van het zomerprogramma.

Amateurkunst
Het programma van deze Week van de Amateurkunst biedt een scala van diverse activiteiten van 16 t/m 23 juni. Verschillende verenigingen presenteren zich door bijvoorbeeld een gewone repetitieavond openbaar te maken, muzikale workshop te geven, open dag te houden of een presentatie te geven.

Wij nodigen u uit om tijdens de WAK week een bezoekje te brengen aan een van de deelnemers, met speciale aandacht voor de open repetitie van ons Aspirantenorkest en het concert van het Grote Orkest.

januari 20, 2018

Muzikale medewerking aan zangavond Kerkbalans

Op donderdagavond 25 januari verleent het Groot Orkest van de Harmonie Katwijk haar muzikale medewerking aan een speciale zang- en concertavond van de Hervormde Gemeente Katwijk aan den Rijn in de Dorpskerk. We kijken uit naar de muzikale samenwerking met organist Arjan van Wolfswinkel en sopraanzangeres Jacomina van der Plas.

januari 14, 2018

Muzikale start van het nieuwe jaar

  • Muzikale start van het nieuwe jaar
  • Muzikale start van het nieuwe jaar
  • Muzikale start van het nieuwe jaar
  • Muzikale start van het nieuwe jaar
  • Muzikale start van het nieuwe jaar

In een bomvolle Dorpskerk genoot het publiek afgelopen vrijdag van een prachtig muzikaal Nieuwjaarsconcert van de Harmonie Katwijk met geweldige solisten Marinda Kusters en Treeo Hout.

In het voorprogramma zorgde het Aspirantenorkest, het leerlingenorkest van de Harmonie Katwijk onder leiding van Misha Sporck, voor een ontspannen en muzikale start van het concert. Het Grote Orkest onder leiding van Rob Balfoort nam het muzikale stokje over met het openingsstuk Nordic Fanfare and Hymn.

Muzikale reis
De presentator was burgemeester Visser en hij was een goede ceremoniemeester in het concertprogramma. Hij wees het publiek op de volgende twee muziekstukken: Crown Imperial, een muziekstuk ter gelegenheid van de kroning van het Brits Koningshuis en This Majestic Land.

Vervolgens maakt Treeo Hout haar opwachting. Zij betraden al spelend het gangpad van de Dorpskerk met een prachtig stuk van Händel. Virtuoos en zeer muzikaal was dit solo-optreden van Treeo Hout, een driekoppige formatie op fagot, hobo en dwarsfluit. Ze namen het publiek mee in een muzikale reis langs allerlei stijlen.

Concerto for Flute
Marinda Kusters, de soliste op dwarsfluit mocht in het volgende blok haar geweldige talent laten horen. Nadat het orkest Persis Overture ten gehore had gebracht was Concerto for Flute haar masterpiece. Wat een geweldig talent. Daar kan het orkest alleen maar ontzettend trots op zijn.

Het concertprogramma vervolgde zich met A Choral for a Solemn Occasion en Aurora Borealis, prachtige stukken waarin alle instrumentgroepen van de Harmonie Katwijk tot hun recht kwamen.  Tegen het eind van het Nieuwjaarsconcert stonden populaire nummers als Stairway to Heaven en My Fair Lady op het programma.

Treeo Hout sloot samen met de Harmonie Katwijk dit fantastisch muzikale concert af. De staande ovatie van het publiek werd dankbaar in ontvangst genomen.

Bekijk de foto’s in ons foto-album.

Foto’s zijn gemaakt door Aad de Winter (bobkat.nl).

januari 9, 2018

Rabobank nodigt u uit: Nieuwjaarsconcert in Oegstgeest

  • Rabobank nodigt u uit: Nieuwjaarsconcert in Oegstgeest

Muziekvereniging Harmonie Katwijk verzorgt zaterdag 20 januari het Rabobank Nieuwjaarsconcert in de H. Willibrordskerk in Oegstgeest. Het Nieuwjaarsconcert is een goede traditie en net zo onlosmakelijk verbonden met nieuwjaarsdag als schansspringen en de Weense wals. Ook dit jaar belooft het weer een verrassend muzikaal feest te worden met fantastische solisten.

Het Nieuwjaarsconcert van de Harmonie Katwijk staat al jaren garant voor muzikale innovatie en verrassingen. Voor dit Nieuwjaarsconcert zullen drie solisten uit het orkest hun opwachting maken: Simon van Rijn op trompet, Jan-Willem van Delft op klarinet en Marinda Kusters op dwarsfluit.

Gratis toegang
Kaarten voor het concert zijn af te halen bij het Rabobank kantoor aan de Lijtweg in Oegstgeest. Het concert is gratis voor klanten van de Rabobank in Oegstgeest. De kerk gaat om 19.45 uur open en om 20.15 uur begint het concert.

Gelet op dit unieke evenement in combinatie met deze schitterende locatie en gratis toegankelijkheid wordt geadviseerd om niet te lang te wachten met het afhalen van de kaarten. Wees er snel bij om teleurstellingen te voorkomen!

Het nieuwjaarsconcert is een actie van RaboVoordeel. Het nieuwe platform van Rabobank Leiden-Katwijk, waar klanten korting krijgen bij lokale ondernemers. Op deze manier maakt de bank een verbinding tussen ondernemers en inwoners uit de regio.

Meer informatie over RaboVoordeel is te vinden op www.dichterbijleidenkatwijk.nl.

 

januari 1, 2018

Harmonie Katwijk luidt 2018 muzikaal in

  • Harmonie Katwijk luidt 2018 muzikaal in

Het Nieuwjaarsconcert van de Harmonie Katwijk is inmiddels een goede jaarlijkse traditie en net zo onlosmakelijk verbonden met nieuwjaarsdag als schansspringen en de Weense wals. Ook dit jaar belooft het op vrijdag 12 januari in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn weer een verrassend muzikaal feest te worden met fantastische solisten.

Het Nieuwjaarsconcert van de Harmonie Katwijk staat al jaren garant voor muzikale innovatie en verrassingen. Voor de editie van 2018 werken we samen met een aantal bijzondere solisten: Treeo Hout en Marinda Kusters. We stellen hen graag aan u voor:

Treeo Hout
Dit zijn drie jonge musici in een kleine en wendbare formatie. Bewegend langs de grenzen van repertoire en muziekstijlen, brengen zij originele programma’s vol energie. Sinds april 2016 vormen Marinda Kusters – fluit, Helmke Jansen – hobo en Thomas Dulfer – fagot, een ensemble dat met een aanstekelijk enthousiasme op het podium staat. Zij leerden elkaar kennen in de academie van het Nederlands Blazers Ensemble waar de persoonlijke maar ook zeker de muzikale klik meteen opviel.

Treeo HOUT speelt regelmatig concerten door het hele land en verzorgde daarnaast optredens op radio en televisie. Meest recent waren de concerten als onderdeel van Grachtenfestival 2017, de NJO Muziekzomer 2017 en concerten tijdens de Nacht van Kunst & Kennis 2017 in Leiden.

Marinda Kusters
Marinda Kusters (1989) studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium van Amsterdam bij Abbie de Quant waar zij in 2012 met goed gevolg eindexamen deed. In 2015 mocht zij aan hetzelfde Conservatorium haar diploma Docent Muziek in ontvangst nemen. Naast haar conservatorium opleiding fluit, waren haar deelname aan o.a. het Ricciotti Ensemble en het Jong Nederlands Blazers Ensemble van grote waarde voor haar muzikale ambitie en identiteit. Ze is vaste fluitiste bij het REX Orkest, speelt regelmatig als remplaçant in uiteenlopende orkesten en ensembles waaronder het Nederlands Blazers Ensemble en speelde recentelijk in het orkest bij de musical ‘Into the Woods’.

Haar muzikale ‘roots’ liggen echter bij Harmonie Katwijk, waar zij als 9 jarig meisje begon met dwarsfluit spelen, maar waar zij tegenwoordig wekelijks de tenor-saxofoon partij vertolkt om haar muzikale vaardigheden te verbreden.

Gratis toegang
Het non-stop programma begint om 20:15 uur. De kerk opent een uur eerder, om 19.15 uur. Het Aspirantenorkest verzorgt dan een voorprogramma voor u. Dankzij de financiële steun van diverse sponsors is dit nieuwjaarsconcert gratis toegankelijk. Deze gratis toegangskaarten zijn nu af te halen bij FirstMan in de Princestraat en slagerij Coen Francken in de Rijnstraat.

Gelet op dit unieke evenement in combinatie met deze schitterende locatie en gratis toegankelijkheid wordt geadviseerd om niet te lang te wachten met het afhalen van de kaarten. Wees er snel bij om teleurstellingen te voorkomen!

oktober 30, 2017

Why, tell me why?!

Harmonie Katwijk vertelt: Why tell me Why

Vrijdagavond 20 april 2018 staat cultureel centrum TriPodia in het teken van het jaarlijkse voorjaarsconcert van Harmonie Katwijk met het thema ‘Why, tell me Why’.

Donateurs, vrienden en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen. Na het succesvolle nieuwjaarsconcert aan het begin van 2018 neemt Harmonie Katwijk onder leiding van Rob Balfoort u mee in een divers concertprogramma. U krijgt tijdens deze avond een primeur van het zomerprogramma. Dit voorjaarsconcert is een lust voor oor en oog, want naast muziek zal er ook film zijn. Een mooie avond met prachtige muziek en entertainment.

Vertel eens

Het thema van dit concert is Why, tell me Why, wat refereert aan de bekende hit van Anita Meijer. Dit thema is spontaan bedacht tijdens een gezamenlijk concert met zustervereniging DVS vorig jaar. Harmonielid Ingrid Dubbelaar organiseert dit concert, samen met Ria van den Oever en Bert Mensink. Zij legt uit: “Why, tell me Why is een verwijzing naar een oude hit, maar heeft ook het woord Waarom in zich. En ook Vertel eens, waarom? Wat heb jij met de Harmonie? Die vraag hebben we aan verschillende mensen gesteld. Aan alle leden, maar ook aan een donateur, Vriend en een belangrijk persoon. Prachtige verhalen, die het delen waard zijn.”

Kletsen met muziek

Bert vult aan: “In deze verhalen vertellen deze mensen ook hun favoriete nummer wat het concert een divers en uiteenlopend programma geeft. Vanuit verschillend perspectief en voor ieder wat wils!” Ria: “Je zou het bijna kletsen met muziek kunnen noemen. Maar ondanks het verschil in muzieksmaken zal het gehele concert compleet in balans en vooral in harmonie zijn.”

Toegangskaarten

De donateurs en vrienden ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Toegangskaarten zijn in de losse verkoop € 7,50 en kunt u reserveren via info@harmoniekatwijk.nl of op de avond kopen aan de zaal. Aanvang van het concert is 20.00 uur, rond 19.30 uur gaat de zaal open.

Dit voorjaarsconcert wordt mede mogelijk gemaakt door ProMail uit Katwijk.