Muziekopleiding

Muziek: een hobby voor het leven

Jong of oud, muziek maken is voor iedereen. En niets is leuker dan samen muziek maken! Jonge beginners maken kennis met muziek bij Harmonie Kids. Daarnaast bieden we instrumentale lessen door professionele docenten. In combinatie met deze lessen kun je aansluiten bij de Kleine Harmonie, waar je leert samenspelen in een orkest.

Opleiding door vakdocenten

Direct samen muziek maken

Instrument kosteloos in bruikleen

Hout- en koperinstrumenten en slagwerk

Muziekles

De muzieklessen zijn bedoeld om je op te leiden om in het (aspiranten)orkest te kunnen spelen. Hiervoor zijn professionele docenten beschikbaar bij Harmonie Katwijk. Vanaf ongeveer 8 jaar kun je beginnen met bespelen van een instrument. Voor ieder instrument kun je een proefles doen, zodat je kunt kijken of het instrument bij je past. Ook kun je een introductiecursus doen, om wat langer te proberen en te kijken of het instrument en de lessen je bevallen. Klik hier voor de tarieven.

Ook is er de mogelijkheid om muziekles bij de Gemeentelijke Muziekschool in Katwijk te volgen. Leden van Harmonie Katwijk krijgen 30% korting op de leskosten bij de Gemeentelijke Muziekschool.

Kleine Harmonie

Samen muziek maken is het leukst. Daarom kunnen leerlingen al snel na de eerste lessen aansluiten bij de orkestklas: de Kleine Harmonie, als aanvulling op de instrumentale lessen. Nog voordat je noten kunt lezen, kun je al leuke liedjes samen spelen. Ieder op zijn of haar eigen niveau. Kleine Harmonie is op donderdag van 19.00 – 20.15 uur. Deelname is gratis bij het volgen van muziekles.

Harmonie Kids

Weet je nog niet welk instrument je wilt leren spelen, maar wil je wel muziek maken? Bij Harmonie Kids maken we muziek op BoomWhackers, pBones, door te zingen en nog veel meer! We leren ritmes slaan, we ontdekken het verschil in hoge en lage klanken en hard en zacht. Naast dat we veel leren is het natuurlijk ook gewoon heel gezellig!

Een muziekinstrument kiezen

Bij Harmonie Katwijk heb je de keuze uit hout- en koperinstrumenten en slagwerk. Weet je nog niet precies welk instrument je zou willen spelen? Geen probleem! Harmonie Katwijk organiseert regelmatig workshops waarbij je instrumenten kunt uitproberen. Of kom eens langs bij een van onze concerten of repetities om te zien welke instrumenten er zijn. Je hoeft niet direct een prijzig muziekinstrument aan te schaffen, want instrumenten, uniforme kleding en alle zaken die nodig zijn om muziek te maken worden door ons kosteloos in bruikleen gegeven.

Welk muziekinstrument wil jij proberen?

Kom naar een van onze workshops!

Oefenen

Muziek maken is niet altijd even makkelijk. Het is daarom belangrijk om veel te oefenen. Wanneer je iedere dag ongeveer een half uur oefent (langer mag natuurlijk altijd), zul je merken dat het steeds een beetje beter gaat.

Muzikanten kunnen een HaFaBra A-, B-, C- of D-diploma behalen. Hiervoor moet je examen doen.

Bij Harmonie Katwijk word je opgeleid tot HaFaBra B, om door te stromen naar het Grote Orkest.

Inschrijfformulier muziekles