Muziekles

Muziek: een hobby voor het leven

Jong of oud, muziek maken is voor iedereen. En niets is leuker dan samen muziek maken! Jonge beginners maken kennis met muziek bij Harmonie Kids. Daarnaast bieden we instrumentale lessen door professionele docenten. In combinatie met deze lessen kun je aansluiten bij de Kleine Harmonie, waar je leert samenspelen in een orkest.

Opleiding door vakdocenten

Direct samen muziek maken

Instrument kosteloos in bruikleen

Hout- en koperinstrumenten en slagwerk

Muziekles bij Harmonie Katwijk

De muzieklessen zijn bedoeld om je op te leiden om in het aspirantenorkest te kunnen spelen en uiteindelijk in het Grote Orkest. Hiervoor zijn professionele docenten beschikbaar bij Harmonie Katwijk. Voor ieder instrument kun je een proefles doen, zodat je kunt kijken of het instrument bij je past. Ook kun je een introductiecursus doen, om wat langer te proberen en te kijken of het instrument en de lessen je bevallen. Klik hier voor de tarieven.

Ook is er de mogelijkheid om muziekles bij de Gemeentelijke Muziekschool in Katwijk te volgen. Leden van Harmonie Katwijk krijgen 30% korting op de leskosten bij de Gemeentelijke Muziekschool.

jeugdfonds cultuur

Kleine Harmonie

Samen muziek maken is het leukst. Daarom kunnen leerlingen al snel na de eerste lessen aansluiten bij de orkestklas: de Kleine Harmonie, als aanvulling op de instrumentale lessen. Kleine Harmonie is op donderdag van 19.00 – 20.15 uur. Deelname is gratis bij het volgen van muziekles.

Harmonie Kids

Weet je nog niet welk instrument je wilt leren spelen, maar wil je wel muziek maken? Bij Harmonie Kids maken we muziek op BoomWhackers, pBones, door te zingen en nog veel meer. Naast dat we veel leren is het natuurlijk ook gewoon heel gezellig!

Een muziekinstrument kiezen

Bij Harmonie Katwijk heb je de keuze uit hout- en koperinstrumenten en slagwerk. Weet je nog niet precies welk instrument je zou willen spelen? Geen probleem! Kom naar één van onze workshops of geef je op voor een proefles. En kom eens langs bij een van onze concerten of repetities om te zien welke instrumenten er zijn. Je hoeft niet direct een prijzig muziekinstrument aan te schaffen, want instrumenten en uniforme kleding worden door ons kosteloos in bruikleen gegeven.

Talent voor muziek?

Mensen denken vaak dat je met talent geboren moet zijn om muziek te kunnen maken, maar waar je hooguit mee geboren wordt is liefde voor muziek! Wil je een goede muzikant worden, dan heb je vooral enthousiasme en doorzettingsvermogen nodig. Muziek maken is niet altijd even makkelijk. Zelfs de beste professionele muzikanten oefenen urenlang.

Wanneer je iedere dag ongeveer een half uur oefent (langer mag natuurlijk altijd), zul je merken dat het steeds een beetje beter gaat.

Examens

Muzikanten kunnen een HaFaBra A-, B-, C- of D-diploma behalen. Hiervoor moet je examen doen.

Bij Harmonie Katwijk word je opgeleid tot HaFaBra B, om door te stromen naar het Grote Orkest.

Inschrijfformulier muziekles