Muziekinstrumenten

Home » Muziekles » Muziekinstrumenten

Muziekinstrumenten bij Harmonie Katwijk

Een harmonieorkest bestaat uit hout- en koperinstrumenten en slagwerk.

Houten blaasinstrumenten zijn bijvoorbeeld hobo, dwarsfluit, klarinet, fagot en saxofoon.

De trompet, hoorn, euphonium, bariton, trombone en tuba behoren tot de koperen blaasinstrumenten.

Er zijn heel veel verschillende slaginstrumenten en worden verdeeld in de volgende groepen:
Membrafonen zijn slaginstrumenten met een vel, dat in trilling wordt gebracht. Je slaat op de trom met je handen of met stokken. Soms worden vegertjes gebruikt.
Idiofonen zijn slaginstrumenten die geen vel hebben en zelf in trilling worden gebracht. Door verschillende materialen van verschillende lengte te gebruiken, krijg je meerdere tonen. Het drumstel is een combinatie van membranofonen en idiofonen.

Wil je ook een instrument leren spelen?

Kom eens langs bij een van onze concerten of repetities om te zien welke instrumenten er zijn! Of kom naar één van onze workshops en geef je op voor een proefles. Na een paar muzieklessen kun je al meespelen in onze orkestklas de Kleine Harmonie. Je hoeft niet direct een prijzig muziekinstrument aan te schaffen, want instrumenten en uniforme kleding worden door ons kosteloos in bruikleen gegeven.

Voor kinderen tussen 7 en 11 jaar organiseren wij Harmonie Kids. Hier ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Zij maken kennis met verschillende muziekinstrumenten en leren spelenderwijs over ritmes, dynamiek en het verschil in klanken.

Harmonie Kids

Lees meer

Kleine Harmonie

Lees meer

Aspiranten
 

Lees meer

Grote orkest

Lees meer