Nieuws

11 november 2019

Start Muzieklessen voor Kids

Wil jij graag klarinet, trompet of saxofoon leren spelen? En zit je in groep 4, 5, of 6? Dan ben je van harte welkom bij de Harmonie Katwijk. Op dinsdagavond 26 november, 3 december en 10 december leer je meer over deze instrumenten, mag je je eerste muzieknoten blazen en vormen we samen een echt orkest.

Onder leiding van Denise van Leeuwen, Elisabeth Lusche en Daniele Zamboni leer je alles over de klarinet, trompet en saxofoon. Ook ga je je eerste nootjes spelen en aan het eind van deze drie avonden vormen we met elkaar een klein orkest en geven de Kids een speciaal optreden aan hun familie en vriendjes.

Samen muziek maken is ontzettend leuk en gezellig. Zit jij in groep 4, 5 of 6? Wil je graag muziek maken? Doe mee! De lessen vinden plaats op: dinsdagavond 26 november, 3 november en 10 december van 18.30 tot 19.30 uur in De Kleine Joannes, Kerkstraat 68, Katwijk

Aanmelden kan tot zaterdag 23 november. Stuur hiervoor een e-mail naar kids@harmoniekatwijk.nl. Kosten zijn € 5,- per kind.

10 november 2019

Harmonie Kids geven waanzinnig optreden

De Harmonie Kids zijn al een paar weken lekker bezig. Naast dat het heel gezellig is, wordt er ook hard gewerkt met verschillende instrumenten. Ook oefenen zij elke week met ritme en volume.

De voorbereidingen voor het concert op 19 november lopen dus goed. Zij bereiden een gaaf optreden voor, voor alle geïnteresseerde familie en vrienden.

Kom dus allen op dinsdagavond 19 november om 18.30 uur naar de Kleine Joannes voor een gaaf optreden van de Harmonie Kids!

30 oktober 2019

Solisten en sponsors Nieuwjaarsconcert 2020 bekend

Op vrijdag 10 januari geven wij de muzikale aftrap van het kalenderjaar 2020. Traditiegetrouw is de prachtige Dorpskerk de locatie en is er dankzij vele lokale sponsoren gratis toegang.

Dit jaar hebben we twee geweldige solisten bereid gevonden om met ons dit concert te geven: Bert Brandsma op bas-saxofoon en klarinet en jong lokaal aanstormend zangtalent Myrthe Glasbergen.

Vele lokale sponsors maken dit concert mogelijk. Dankzij hen kunnen we dit concert kosteloos aanbieden. Wij zijn deze sponsors daar zeer dankbaar voor:

 • Amis Adviesgroep
 • HH Catering
 • Durieux Schilders
 • Aqua Omega Asverstrooiing
 • De Milliano Advocaten
 • Zuijderduijn Hypotheken
 • Keijzer VVE Beheer
 • First Man Herenmode
 • CarShop Fortuin
 • Strandpaviljoen Het Centrum
 • Van Kruistum Schilders
 • Tuincentrum de Uiver
 • Ouwehand Bouw

Binnenkort maken we bekend waar de gratis toegangskaarten afgehaald kunnen worden.

30 augustus 2019

Harmonie Kids weer van start

Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Houd je van muziek maken en wil je op verschillende instrumenten leren spelen? Inclusief een tof slotoptreden? De Harmonie Kids starten weer op dinsdagavond 17 september 2019 om kinderen kennis te laten maken met muziek.

Elke dinsdagavond van 18.30 tot 19.15 uur maken wij muziek onder leiding van dirigent John Haasnoot. Met Boomwhackers, Pbones, zingen en nog veel meer! We spelen bekende en nieuwe liedjes en leren samenspelen met elkaar.

Dinsdagavond 17 september om 18.30 gaat het project van start. We oefenen elke dinsdagavond, zo’n tien weken lang.

De repetities en het concert vinden plaats in de ‘Kleine Joannes’, Kerkstraat 68 in Katwijk aan den Rijn. Kosten zijn €15,- en aanmelden kan via www.harmoniekatwijk.nl/kids of door te mailen naar kids@harmoniekatwijk.nl.

28 augustus 2019

Eerste drie subsponsors Nieuwjaarsconcert bekend

Op vrijdag 10 januari staat het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert op ons concertprogramma. Een prachtig concert op een schitterende locatie, de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn. Dit concert is alleen mogelijk met de medewerking van sponsors en we mogen de eerste drie subsponsors bekend maken:

Amis Adviesgroep

H.H. Catering

De Milliano Advocaten

Wij danken hen hartelijk voor hun financiele steun. Binnenkort volgt meer informatie over dit concert.

11 juni 2019

Lotte is de beste bas-blazer tijdens Kunstroute

Op donderdag 6 en vrijdag 7 juni verzorgden een aantal muzikanten van de Harmonie Katwijk in de Open Hof kerk weer een interactieve workshop voor groep 7 van de basisscholen van de gemeente Katwijk.

Naast o.a. een muziekquiz en het uitproberen van diverse muziekinstrumenten was in het programma ook een wedstrijd “wie speelt de langste toon op een bas” opgenomen. Met een record van ruim 10 seconden is Lotte Nijgh van de Brugghenschool de beste basblazer van de gemeente Katwijk, gefeliciteerd Lotte!

Vele kinderen genoten van deze workshop.

29 mei 2019

Het eerste Harmonie Kids project zit er weer op!

Iedere dinsdagavond begonnen we met een muzikale opwarming waarbij we oefenden met ritmes, tempo en dynamiek en het kijken naar ‘n dirigent. Iedere week werden we hier beter in! Daarna was het weer een verrassing welke instrumenten die avond aan bod kwamen. We sloegen ritmes mee met diverse instrumenten zoals tamboerijn, ritmestokjes, claves en shake-eitjes. Hiervoor moesten we al goed naar de muziek luisteren en meelezen op papier.

Daarnaast speelden we ook ritmes en melodieën mee met BoomWhackers en pBuzz! BoomWhackers zijn leuke, felgekleurde, lichte plastic buizen die je bespeelt door hem ergens tegen te slaan. Ze geven per kleur een andere toon van de lage C tot de hoge C. De pBuzz lijkt een beetje op een koperblaasinstrumenten en je kan er verschillende noten op spelen. Zo konden we al snel meedoen met bekende nummers.

Iedere dinsdag was er ook het instrument van de week: een muzikant van de harmonie vertelde iets over zijn instrument en liet een stukje horen. Zo leerden de kinderen over de trombone, saxofoon, dwarsfluit, tuba en klarinet.

De laatste keer hadden we een concertje, waarbij we alles wat we geleerd hadden hebben laten horen. Er was veel publiek. Het was erg leuk en ging supergoed. Wil je meer foto’s zien? Bekijk het foto-album.

Volgende keer ook meedoen?

Dinsdagavond 17 september gaat het project weer van start. Ieder project loopt ongeveer 10 weken, waarbij we oefenen van 18:30-19:15 en ons voorbereiden op ons slotoptreden. Meld je aan via de website: www.harmoniekatwijk.nl/kids of stuur een e-mail naar kids@harmoniekatwijk.nl 

27 mei 2019

Muziekinstrumenten Workshop

Op dinsdagavond 18 juni organiseert Harmonie Katwijk een muziekinstrumenten workshop. Wil je graag een muziekinstrument bespelen, maar weet je niet wat er bij je past? Dan is dit je kans om al onze instrumenten zelf eens uit te proberen! 

promotiekraam najaarsfeesten

Hoe krijg je eigenlijk geluid uit een trompet of dwarsfluit en hoe zwaar is een bas? Naast al onze blaasinstrumenten zijn er natuurlijk ook verschillende slagwerkinstrumenten om te proberen. Ben je er na een keer proberen al gelijk uit? Op deze avond kun je je ook meteen aanmelden voor muziekles bij Harmonie Katwijk of je opgeven voor Harmonie Kids. Een instrument bespelen is leuk, maar niets is leuker dan samen met anderen muziek maken. Naast je muziekles kan je daarom al snel mee gaan doen in het Aspirantenorkest.

De muziekinstrumenten workshop is op dinsdagavond 18 juni van 18.30 tot 19.30 uur in de Kleine Joannes, Kerkstraat 68, Katwijk aan den Rijn. De workshop is gratis! Geef je op via info@harmoniekatwijk.nl

19 april 2019

Memorabel moment: 100 Vrienden!

Een memorabel moment: Simon van Rijn en Hans Hazenoot van de Financiële Commissie kondigden op de ledenvergadering aan dat we maar liefst 100 Vrienden hebben!

Deze Vriendengroep bestaat uit particulieren en diverse lokale ondernemers. Zij hebben allemaal een plek gekregen op het sponsorbord wat ook gisteren onthuld werd.

We zijn erg dankbaar voor de financiële steun van deze grote groep Vrienden. Mede dankzij hen kunnen we bouwen aan een muzikale toekomst!
Maar ook grote dank aan Simon en Hans voor hun inzet hiervoor.

Bekijk alle Vrienden op onze website en klik op het logo als u meer wilt weten over deze bedrijven.

Foto’s door Gieny Westra.

19 april 2019

Jubilarissen

Vijf jubilarissen ontvingen tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van voorzitter Huig de Jong een speld en bos bloemen.

Van harte gefeliciteerd Jan-Willem (25 jaar!) Margriet (25 jaar!), Monique (12,5 jaar!) Kees (25 jaar!) en Willem (25 jaar, maar al veel langer muzikant!)

Foto gemaakt door: Gieny Westra