Nieuws

mei 27, 2019

Muziekinstrumenten Workshop

Op dinsdagavond 18 juni organiseert Harmonie Katwijk een muziekinstrumenten workshop. Wil je graag een muziekinstrument bespelen, maar weet je niet wat er bij je past? Dan is dit je kans om al onze instrumenten zelf eens uit te proberen! 

promotiekraam najaarsfeesten

Hoe krijg je eigenlijk geluid uit een trompet of dwarsfluit en hoe zwaar is een bas? Naast al onze blaasinstrumenten zijn er natuurlijk ook verschillende slagwerkinstrumenten om te proberen. Ben je er na een keer proberen al gelijk uit? Op deze avond kun je je ook meteen aanmelden voor muziekles bij Harmonie Katwijk of je opgeven voor Harmonie Kids. Een instrument bespelen is leuk, maar niets is leuker dan samen met anderen muziek maken. Naast je muziekles kan je daarom al snel mee gaan doen in het Aspirantenorkest.

De muziekinstrumenten workshop is op dinsdagavond 18 juni van 18.30 tot 19.30 uur in de Kleine Joannes, Kerkstraat 68, Katwijk aan den Rijn. De workshop is gratis! Geef je op via info@harmoniekatwijk.nl

februari 15, 2019

Unieke muzikale samenwerking in Katwijk

 • Unieke muzikale samenwerking in Katwijk

Op vrijdagavond 22 maart geven Jongerenkoor Dvoted, Kinderkoor Romans12Kids en het aspirantenorkest van Harmonie Katwijk samen een concert in Tripodia Katwijk. Een unieke muzikale samenwerking.

 Voor zowel de koren is dit een bijzonder moment waarin de verschillende soorten muziek en achtergronden bij elkaar gaan komen.

Onder leiding van John Haasnoot brengen de koren en het orkest ook diverse nummers gezamenlijk ten gehore, zoals Baba Yetu, Tienduizend Redenen en filmmuziek van de Lion King. John Haasnoot is dirigent van de twee koren en sinds begin 2018 ook van het aspirantenorkest van Harmonie Katwijk. Met zoveel jong talent op het podium biedt deze avond ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met muziekinstrumenten, spelen in een orkest of het zingen in een koor. Kortom: genoeg te beleven voor jong en oud(er)!

De deuren van Tripodia gaan open om 18.30 uur. Aanvang van het concert is 19.00 uur. Kaarten á € 5,- zijn verkrijgbaar via kaarten@harmoniekatwijk.nl, via leden van de muziekverenigingen en aan de deur. Wees er snel bij!

november 5, 2018

Aspirantenorkest bereikt fantastisch resultaat op SastiVal

Op zaterdag 3 november deed ons Aspirantenorkest enthousiast en goed voorbereid mee met het leerlingenfestival SastiVal in het Teijlingencollege. Met een fantastisch juryrapport als resultaat.

Eerst werd er in de repetitieruimte nog even gerepeteerd op de laatste lastige stukjes.

Vervolgens op weg naar Noordwijk.
In het eerste blok van het SastiVal waren de aspiranten aan de beurt. Op het programma stond A whiter shade of pale, Yellow mountains en het belangrijkste: Star Wars, want die werd beoordeeld.

Het ging hartstikke goed! Bekijk maar eens de video’s op YouTube van deze optredens.

Om de spanning van dit optreden en de aanstaande uitslag een beetje te vergeten is er gezellig een uurtje gebowled met elkaar. Eind van de middag was het tijd voor de langverwachte uitslag:

We zijn trots! Een mooi rapport met mooie verbeterpunten om aan te gaan werken. 

juni 11, 2018

Week van de Amateurkunst

 • Week van de Amateurkunst

De Harmonie Katwijk doet samen met het Welzijnskwartier mee met de Week van de Amateurkunst (WAK). Op dinsdagavond 19 juni is er een open repetitie van het Aspirantenorkest. Het Groot Orkest pakt het stokje over op donderdagavond 21 juni met een concert.

De open repetitie en het concert vinden plaats in en om de repetitieruimte ‘De Kleine Joannes’ aan de Kerkstraat in Katwijk aan den Rijn. Voor het Aspirantenorkest is deze open repetitie extra bijzonder want het is het eerste ‘optreden’ met hun nieuwe dirigent John Haasnoot. Het Grote Orkest zal tijdens hun optreden een voorproefje geven van het zomerprogramma.

Amateurkunst
Het programma van deze Week van de Amateurkunst biedt een scala van diverse activiteiten van 16 t/m 23 juni. Verschillende verenigingen presenteren zich door bijvoorbeeld een gewone repetitieavond openbaar te maken, muzikale workshop te geven, open dag te houden of een presentatie te geven.

Wij nodigen u uit om tijdens de WAK week een bezoekje te brengen aan een van de deelnemers, met speciale aandacht voor de open repetitie van ons Aspirantenorkest en het concert van het Grote Orkest.

maart 5, 2018

Nieuwe dirigent Aspirantenorkest: John Haasnoot

 • Nieuwe dirigent Aspirantenorkest: John Haasnoot

Trots mogen wij de nieuwe dirigent van het aspirantenorkest aan u voorstellen: John Haasnoot. We kijken uit naar de samenwerking en zijn blij dat we zo snel na het vertrek van Misha Sporck een nieuwe dirigent mochten vinden.

John Haasnoot (1989) heeft op het conservatorium Codarts in Rotterdam de opleiding Docent Muziek gestudeerd. Door de veelzijdigheid van deze opleiding heeft hij zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld als muziekleraar, pianist en koordirigent. John is werkzaam als muziekleraar bij twee basisscholen in Oegstgeest en in zijn eigen muziekpraktijk. Daarnaast is hij dirigent, arrangeur en muzikaal begeleider van kinderkoor Romans12Kids en jongerenkoor DVoted uit Katwijk en speelt hij vaak piano op bruiloften en evenementen.
Als dirigent bij het aspirantenorkest gebruikt John zijn ervaringen met dirigeren en arrangeren om nieuwe, creatieve invalshoeken toe te passen.
Wij wensen hem veel succes!
januari 14, 2018

Muzikale start van het nieuwe jaar

 • Muzikale start van het nieuwe jaar
 • Muzikale start van het nieuwe jaar
 • Muzikale start van het nieuwe jaar
 • Muzikale start van het nieuwe jaar
 • Muzikale start van het nieuwe jaar

In een bomvolle Dorpskerk genoot het publiek afgelopen vrijdag van een prachtig muzikaal Nieuwjaarsconcert van de Harmonie Katwijk met geweldige solisten Marinda Kusters en Treeo Hout.

In het voorprogramma zorgde het Aspirantenorkest, het leerlingenorkest van de Harmonie Katwijk onder leiding van Misha Sporck, voor een ontspannen en muzikale start van het concert. Het Grote Orkest onder leiding van Rob Balfoort nam het muzikale stokje over met het openingsstuk Nordic Fanfare and Hymn.

Muzikale reis
De presentator was burgemeester Visser en hij was een goede ceremoniemeester in het concertprogramma. Hij wees het publiek op de volgende twee muziekstukken: Crown Imperial, een muziekstuk ter gelegenheid van de kroning van het Brits Koningshuis en This Majestic Land.

Vervolgens maakt Treeo Hout haar opwachting. Zij betraden al spelend het gangpad van de Dorpskerk met een prachtig stuk van Händel. Virtuoos en zeer muzikaal was dit solo-optreden van Treeo Hout, een driekoppige formatie op fagot, hobo en dwarsfluit. Ze namen het publiek mee in een muzikale reis langs allerlei stijlen.

Concerto for Flute
Marinda Kusters, de soliste op dwarsfluit mocht in het volgende blok haar geweldige talent laten horen. Nadat het orkest Persis Overture ten gehore had gebracht was Concerto for Flute haar masterpiece. Wat een geweldig talent. Daar kan het orkest alleen maar ontzettend trots op zijn.

Het concertprogramma vervolgde zich met A Choral for a Solemn Occasion en Aurora Borealis, prachtige stukken waarin alle instrumentgroepen van de Harmonie Katwijk tot hun recht kwamen.  Tegen het eind van het Nieuwjaarsconcert stonden populaire nummers als Stairway to Heaven en My Fair Lady op het programma.

Treeo Hout sloot samen met de Harmonie Katwijk dit fantastisch muzikale concert af. De staande ovatie van het publiek werd dankbaar in ontvangst genomen.

Bekijk de foto’s in ons foto-album.

Foto’s zijn gemaakt door Aad de Winter (bobkat.nl).

januari 1, 2018

Harmonie Katwijk luidt 2018 muzikaal in

 • Harmonie Katwijk luidt 2018 muzikaal in

Het Nieuwjaarsconcert van de Harmonie Katwijk is inmiddels een goede jaarlijkse traditie en net zo onlosmakelijk verbonden met nieuwjaarsdag als schansspringen en de Weense wals. Ook dit jaar belooft het op vrijdag 12 januari in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn weer een verrassend muzikaal feest te worden met fantastische solisten.

Het Nieuwjaarsconcert van de Harmonie Katwijk staat al jaren garant voor muzikale innovatie en verrassingen. Voor de editie van 2018 werken we samen met een aantal bijzondere solisten: Treeo Hout en Marinda Kusters. We stellen hen graag aan u voor:

Treeo Hout
Dit zijn drie jonge musici in een kleine en wendbare formatie. Bewegend langs de grenzen van repertoire en muziekstijlen, brengen zij originele programma’s vol energie. Sinds april 2016 vormen Marinda Kusters – fluit, Helmke Jansen – hobo en Thomas Dulfer – fagot, een ensemble dat met een aanstekelijk enthousiasme op het podium staat. Zij leerden elkaar kennen in de academie van het Nederlands Blazers Ensemble waar de persoonlijke maar ook zeker de muzikale klik meteen opviel.

Treeo HOUT speelt regelmatig concerten door het hele land en verzorgde daarnaast optredens op radio en televisie. Meest recent waren de concerten als onderdeel van Grachtenfestival 2017, de NJO Muziekzomer 2017 en concerten tijdens de Nacht van Kunst & Kennis 2017 in Leiden.

Marinda Kusters
Marinda Kusters (1989) studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium van Amsterdam bij Abbie de Quant waar zij in 2012 met goed gevolg eindexamen deed. In 2015 mocht zij aan hetzelfde Conservatorium haar diploma Docent Muziek in ontvangst nemen. Naast haar conservatorium opleiding fluit, waren haar deelname aan o.a. het Ricciotti Ensemble en het Jong Nederlands Blazers Ensemble van grote waarde voor haar muzikale ambitie en identiteit. Ze is vaste fluitiste bij het REX Orkest, speelt regelmatig als remplaçant in uiteenlopende orkesten en ensembles waaronder het Nederlands Blazers Ensemble en speelde recentelijk in het orkest bij de musical ‘Into the Woods’.

Haar muzikale ‘roots’ liggen echter bij Harmonie Katwijk, waar zij als 9 jarig meisje begon met dwarsfluit spelen, maar waar zij tegenwoordig wekelijks de tenor-saxofoon partij vertolkt om haar muzikale vaardigheden te verbreden.

Gratis toegang
Het non-stop programma begint om 20:15 uur. De kerk opent een uur eerder, om 19.15 uur. Het Aspirantenorkest verzorgt dan een voorprogramma voor u. Dankzij de financiële steun van diverse sponsors is dit nieuwjaarsconcert gratis toegankelijk. Deze gratis toegangskaarten zijn nu af te halen bij FirstMan in de Princestraat en slagerij Coen Francken in de Rijnstraat.

Gelet op dit unieke evenement in combinatie met deze schitterende locatie en gratis toegankelijkheid wordt geadviseerd om niet te lang te wachten met het afhalen van de kaarten. Wees er snel bij om teleurstellingen te voorkomen!

april 18, 2017

Voorjaarsconcert ‘Harmonie Katwijk gaat solo’

 • Voorjaarsconcert ‘Harmonie Katwijk gaat solo’

 

Vrijdagavond 19 mei 2017 staat cultureel centrum TriPodia in het teken van het jaarlijkse voorjaarsconcert van Harmonie Katwijk met het thema ‘Harmonie Katwijk gaat solo’.  

Donateurs, vrienden en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen. Na het succesvolle nieuwjaarsconcert aan het begin van 2017 hebben beide orkesten diverse zomerse muziekstukken ingestudeerd.

Het Grote Orkest onder leiding van Rob Balfoort zal tijdens een aantal nummers samen met het Aspirantenorkest onder leiding van Misha Sporck optreden. Maar wat u echt niet mag missen zijn de solisten uit het orkest.

Muzikaal talent
De solisten zullen na de pauze hun talent laten horen. Wilco van den Oever bijt het spits af met het prachtige ‘The Green Hill’; een stuk gebaseerd op Keltische muziek waarin alle facetten van de euphonium aan bod komen.
Later in het programma volgt Jan-Willem van Delft met ‘Klezmer Clarinet’, een Jiddisch muziekstuk waarin de klarinet de hoofdrol speelt. Het instrument leent zich door zijn grote toonomvang, expressie en flexibiliteit daar ook uitstekend voor.
Ook Simon van Rijn zal soleren in ‘God Bless the Child’. Dit nummer van Billie Holiday is speciaal door Rob Balfoort voor de Harmonie Katwijk gearrangeerd. Als laatste zal de saxofoongroep hun muzikale talent laten horen in ‘Root Beer Rag’ van Billy Joël.

Toegangskaarten
De donateurs en vrienden hebben een uitnodiging ontvangen. Toegangskaarten à € 6,50 kunt u reserveren via info@harmoniekatwijk.nl of op de avond kopen aan de zaal. Aanvang van het concert is 20.00 uur, rond 19.30 uur gaat de zaal open.

december 22, 2016

Muzikale start van 2017 door Harmonie Katwijk

 • Muzikale start van 2017 door Harmonie Katwijk
 • Muzikale start van 2017 door Harmonie Katwijk
 • Muzikale start van 2017 door Harmonie Katwijk
 • Muzikale start van 2017 door Harmonie Katwijk

Op vrijdag 6 januari 2017 luidt muziekvereniging Harmonie Katwijk het nieuwe jaar in met het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn. Dit jaar soleert trombonist en entertainer Jos Jansen.

Jos Jansen is een fenomeen op de bastrombone en was lange tijd verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Met zijn virtuoze spel, een eigen sound en vooral zijn veelzijdigheid weet hij een groot publiek aan te spreken. Harmonie Katwijk is er dan ook erg content mee dat Jos Jansen muzikaal aan het Nieuwjaarsconcert bijdraagt.

Non-stop programma
In de prachtige ambiance van de Dorpskerk komen de klanken van het concertprogramma volledig tot hun recht. Het non-stop programma begint om 20:15 uur. Dit staat onder leiding van de dirigent van het Groot Orkest, Rob Balfoort. De kerk opent een uur eerder, om 19.15 uur. Het Aspirantenorkest onder leiding van Misha Sporck verzorgt dan een voorprogramma.

Gratis toegang
Dankzij de financiële steun van vele sponsors is dit nieuwjaarsconcert gratis toegankelijk. Deze gratis toegangskaarten zijn nu af te halen bij FirstMan in de Princestraat, Krijgsman Dranken aan het Bosplein en slagerij Coen Francken in de Rijnstraat.

Gelet op dit unieke evenement in combinatie met deze schitterende locatie en gratis toegankelijkheid wordt geadviseerd om niet te lang te wachten met het afhalen van de kaarten. Wees er snel bij om teleurstellingen te voorkomen!

mei 13, 2016

Zomerse concerten van Harmonie Katwijk

De komende maanden staan er leuke concerten op het programma van muziekvereniging Harmonie Katwijk. Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK), maar ook ons voorjaarsconcert mag niet ontbreken.

Na vijf eerdere succesvolle versies van de Week van de Amateurkunst vindt dit jaar de zesde editie plaats. Dit evenement stelt alle amateurkunst in heel Nederland centraal.  Ook op tal van plekken in de gemeente Katwijk zijn diverse activiteiten te zien, te horen en te beleven.  Harmonie Katwijk doet uiteraard graag mee aan diverse activiteiten.

Taptoe en Open repetitie
Op zaterdag 28 mei geven we twee keer een optreden. ’s Middags in de Hoftuin in Rijnsburg en ’s avonds vormen we met alle muziekverenigingen een groot orkest om voorafgaand aan de taptoe het aanwezige publiek op te warmen. Op dinsdagavond 31 mei zet het aspirantenorkest de deuren van haar repetitieruimte in de Kleine Joannes open. Iedereen is welkom om vanaf 19.30 uur te komen luisteren bij de open repetitie.

Engelandvaarders
Donderdag 2 juni belooft een mooie avond te worden. Het theaterstuk ‘Engelandvaarders’ wordt op de boulevard van Katwijk uitgevoerd. In het voorprogramma zullen wij een concert geven voor het toestromende publiek.

HarmonAir flies away
Iedereen is ook welkom op ons voorjaarsconcert op vrijdag 10 juni in zalencentrum TriPodia. We nemen u aan boord van onze vliegtuigmaatschappij HarmonAir om u mee te nemen naar allerlei steden en landen. Laat u verrassen door diverse muziekstijlen en waan uzelf in Luzern, Madrid of Caracas.

WAK-PosterPoster_10jun16