Terrasbezoekers in Leiden en omgeving werden zaterdag 21 september verrast door een optreden van een varende fanfare. In het kader van Wereld Alzheimer Dag speelde de Harmonie Katwijk vanaf een open boot vrolijke muziekherinneringen om aandacht te vragen voor de ziekte Alzheimer. Deze varende fanfare was zaterdagmiddag te beluisteren in onder ander Leiden, Valkenburg, Katwijk, Voorhout en Oegstgeest en heeft veel positieve reacties van voorbijgangers en publiek opgeleverd.

Alzheimer Nederland, afdeling Zuid-Holland Noord, wil met deze publiciteit de bewoners in onze regio wijzen op de verschillende instanties die hulp kunnen bieden aan mensen met de ziekte Alzheimer en hun mantelzorgers. Deze ziekte treft één op de vijf mensen en kent in Nederland momenteel circa 250.000 patiënten.

In onze regio zijn verschillende Alzheimercafe’s actief die maandelijks diverse activiteiten organiseren. Op de website www.alzheimer-nederland.nl zijn de locaties en programma’s van deze alzheimer cafe’s na te lezen. Iedereen is hier welkom.

Met de varende fanfare is in de landelijke campagneweek op een vrolijke wijze een groot publiek op de ziekte Alzheimer en mogelijke hulpverlening in onze regio gewezen.