Op vrijdag 10 januari 2020 luidt muziekvereniging Harmonie Katwijk het nieuwe jaar in met het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn. Dit jaar hebben we twee muzikale toptalenten: Bert Brandsma op klarinet en bassaxofoon en lokaal zangtalent Myrthe Glasbergen.

Bert Brandsma is een fenomeen op bassaxofoon en klarinet. Het blad Jazz Magazine riep hem uit tot meest veelzijdige rietblazer van Nederland. Hij speelde bij symfonieorkesten uit Nederland, Duitsland en Rusland, maar ook bij de band van de Engelse Tradjazz icoon Chris Barber. Maar ook trad hij op bij o.a. Metropole Orkest, Dutch Palladium Orchestra, de Big Band van de Landmacht, maar ook met VOF de Kunst.

Bert Brandsma solist nieuwjaarsconcert

Bassaxofoon

In 2004 ontdekte Brandsma de bassaxofoon en verwierf binnen enkele jaren een grote reputatie als specialist op dit bijzondere instrument. Al snel volgden uitnodigingen om hiermee optredens te verzorgen in Portugal, Ierland, Polen, Frankrijk en de Verenigde Staten. Als klarinettist speelde hij voor zijn aanstelling bij de Barber band, onder meer bij de New Orleans Syncopators, Joe Wulf, Dukes of Dixieland, Dixieland Crackerjacks en als gastsolist bij diverse big bands.

Lokaal talent

Naast deze topmuzikant staat een top-zangeres. Lokaal zangtalent Myrthe Glasbergen is 28 jaar en in het dagelijks leven zowel zangeres als psycholoog. Myrthe zingt al van jongs af aan en nadat zij haar studie muziektheater aan het conservatorium vroegtijdig stopte, besloot ze psychologie te gaan studeren.

Myrthe Glasbergen Solist nieuwjaarsconcert

Missie

Inmiddels is zij na wat omzwervingen weer thuisgekomen bij de muziek en combineert zij haar werk als psycholoog met het schrijven en maken van haar eigen muziek. Het is haar missie om door haar werk als psycholoog én zangeres mensen te raken, beroeren en in beweging te krijgen.
Harmonie Katwijk is er dan ook erg trots op dat Bert en Myrthe muzikaal aan het Nieuwjaarsconcert willen bijdragen.

Non-stop programma

In de prachtige ambiance van de Dorpskerk komen de klanken van het concertprogramma volledig tot hun recht. Het non-stop programma begint om 20:15 uur. De kerk opent een half uur eerder, om 19.45 uur. De presentatie van dit concert is in handen van Jaco van der Bent en het orkest staat onder leiding van dirigent Rob Balfoort.

Gratis toegang

Dankzij de financiële steun van vele sponsors is dit nieuwjaarsconcert gratis toegankelijk. Deze gratis toegangskaarten zijn nu af te halen bij FirstMan in de Princestraat en slagerij Coen Francken in de Rijnstraat.

Gelet op dit unieke evenement in combinatie met deze schitterende locatie en gratis toegankelijkheid wordt geadviseerd om niet te lang te wachten met het afhalen van de kaarten. Wees er snel bij om teleurstellingen te voorkomen!

poster nieuwjaarsconcert