Op vrijdag 12 april komt de Band of KLM Royal Dutch Airlines, ook wel het KLM orkest genoemd, naar de Ontmoetingskerk in Katwijk aan den Rijn. Samen met Harmonie Katwijk nemen zij het publiek mee op een mooie muzikale reis.

Het voorjaarsconcert van de Harmonie Katwijk is traditiegetrouw een muzikale terugblik op het klassieke nieuwjaarsconcert en een vooruitblik op het zomerseizoen. Diverse klassieke werken van het Nieuwjaarsconcert staan op het programma, evenals zomerse hits van de aanstaande buitenoptredens.

KLM orkest
Dit concert is extra bijzonder want deze muzikale reis maken we niet alleen. Het KLM orkest neemt een deel van dit concert op zich.  De Band of KLM Royal Dutch Airlines, het KLM Orkest, is het muzikale visitekaartje van onze Nationale Luchtvaartmaatschappij.

Al sinds 1953 is het orkest zeer actief en treedt het op bij feestelijke en officiële gelegenheden van de KLM in binnen- en buitenland. Zo heeft het KLM Orkest haar muzikale klanken al laten horen in diverse landen, waaronder de VS, Canada, Singapore en Maleisië. Daarnaast geeft het KLM Orkest regelmatig concerten bij evenementen in de regio Amsterdam en ver daarbuiten.

Gevarieerd
De leden van het orkest bestaan uit medewerkers van KLM en leden die sterk verbonden zijn met de KLM, andere luchtvaartmaatschappijen en de luchthaven Schiphol.
Het KLM Orkest brengt voor een breed publiek een aantrekkelijk en afwisselend repertoire. Het aanbod is zeer gevarieerd, waaronder licht klassiek, filmmuziek, modern, populair en jazz.

Dirigenten
Het KLM orkest staat onder leiding van Bert Willemsen. Het Groot Orkest van de Harmonie Katwijk staat onder leiding van Rob Balfoort. Naast dirigeren en muziek maken zijn beide heren ook bezig met arrangeren van composities.

Toegangskaarten
Het concert begint om 20:30 uur. De kerk opent om 19.45 uur. Donateurs en Vrienden ontvangen binnenkort gratis toegangskaarten voor dit concert. Er zijn ook toegangskaarten te koop: €6,50 en te verkrijgen bij Slagerij Coen Francken en FirstMan Katwijk.

Veel dank aan de sponsors van dit concert: Rijnland Kozijnen, Van der Meer & Lommers en Dijksman Katwijk.