Muziekvereniging Harmonie Katwijk blijft vernieuwen om muziekactiviteiten toegankelijk te maken voor iedereen. De vereniging zet zich al intensief in voor kwalitatief muziekonderwijs, verzorgd door professionele docenten. Om dit te blijven waarborgen, zijn zij een nauwe samenwerking aangegaan met Muziekschool Katwijk.

Kwaliteit van de lessen

Harmonie Katwijk richt zich op samen muziek maken, orkestrepetities en concerten. Om de vereniging toegankelijk te houden, kunnen leerlingen al na enkele lessen samenspelen en aansluiten bij het leerlingenorkest. Daarnaast zet de harmonie zich in voor toegankelijk en kwalitatief hoogstaand muziekonderwijs en wil dit ook voor de toekomst waarborgen. 

“Muziekschool Katwijk biedt stabiliteit als professionele organisatie. Dankzij deze samenwerking benutten we onze kwaliteiten optimaal en kunnen we garanderen dat elke leerling de best mogelijke muzikale opleiding krijgt van professionele docenten.” – Monique van Rijn, bestuurslid Opleidingen Harmonie Katwijk

Meer dan toekomstbestendigheid

De samenwerking is goed voor de toekomst en geeft daarnaast ook kansen voor het muziekonderwijs in het algemeen. De samenwerking houdt in dat docenten van Harmonie Katwijk onderdeel worden van de muziekschool en de lessen voor de harmonie gaan verzorgen. Daarnaast biedt dit voor de toekomst ook de mogelijkheid dat docenten van de muziekschool lesgeven op de locatie van de harmonie zonder dat de leerling lid is van de vereniging. Zo blijft er ook een breed aanbod van muzieklessen toegankelijk in Katwijk aan den Rijn, nu de muziekschool zal verhuizen naar het Emmaplein in Katwijk aan Zee en de Burgt in Rijnsburg. 

“Wij zijn heel blij dat we de leerlingen van Harmonie Katwijk vanaf volgend seizoen mogen verwelkomen. De samenwerking tot nu toe verloopt heel positief en met de uitbreiding, zie ik de toekomst met nog meer vertrouwen tegemoet” – Rozemarijn Timmer, directeur Muziekschool Katwijk. 

Muzikale toekomst

Deze ontwikkelingen beloven een muzikale toekomst voor muziekliefhebbers. Met een toegewijd team en een visie op de toekomst zijn Harmonie Katwijk en Muziekschool Katwijk klaar om een nieuwe generatie muzikanten op te leiden.