Vrijdagavond 13 januari genoot een volle Ontmoetingskerk van het Nieuwjaarsconcert van Harmonie Katwijk met klarinetsolist Daniele Zamboni. Met een afwisselend concertprogramma met film-, pop- en klassieke muziek en goede muzikale samenwerking en solo’s van Daniele Zamboni was het een prachtige avond. Ook was er een grote verrassing voor de muzikanten en het aanwezige publiek: de gemeente Katwijk heeft muziekvereniging Harmonie Katwijk gewaardeerd voor de 125 jaar muziek met de gemeentelijke erepenning.

Dit Nieuwjaarsconcert werd passend geopend met ‘Departures’ waarna presentator Jaco van der Bent alle aanwezigen verwelkomde. Met speciale vermelding van de sponsors die deze avond mogelijk hebben gemaakt.

Klarinetsolo’s
Het programma werd vervolgd met het klassieke werk ‘Second Suite’ en het prachtige ‘Adagio for Clarinet’ en ‘Concerto for Clarinet’ waarin Daniele Zamboni soleerde. Een parachutevlucht met het instappen in het vliegtuig, de vrije val en de landing werd muzikaal ten gehore gebracht in het muziekstuk ‘The Skydiver’. Prachtige bekende concertwerken zoals ‘Barcelona’ en ‘My heart will go on’ en het jubileummuziekstuk ‘Jubilee Concerto’ mochten ook niet ontbreken.

De klarinetsectie van de Harmonie Katwijk werd speciaal voor dit concert uitgebreid met klarinet-talenten uit de andere muziekgroepen en samen met Daniele Zamboni brachten zij het muziekstuk Palladio ten gehore.

Erepenning
Middenin het concertprogramma kreeg burgermeester Cornelis Visser het woord waarin hij terugblikte op 125 jaar Harmonie Katwijk en de gemeentelijke erepenning uitreikte. Een grote verrassing en met grote dankbaarheid nam voorzitter Huig de Jong de erepenning in ontvangst.

Het concert werd afgesloten met ‘The Skaters Waltz’ en na het bedanken van iedereen die dit concert tot zo’n succes hebben gemaakt ging het aanwezige publiek op de tonen van ‘FuniculìFuniculà’ tevreden naar huis.

Bekijk de foto’s van dit concert in ons foto-album