oktober, 2020

vr02okt17:0018:00Muzikale ondersteuning bij Herdenking omgekomen vissers17:00 - 18:00 Boulevard, Katwijk aan Zee

herdenking omgekomen vissers katwijk

Informatie

De jaarlijkse herdenking van de op zee gebleven Katwijkse vissers bij het monument op de Boulevard is dit jaar eenmalig in oktober in plaats van in juli in verband met de situatie rond Corona. De muzikale ondersteuning zal verzorgd worden door een koperseptet van Harmonie Katwijk.

De nieuwe datum – vrijdag 2 oktober om 17 uur – is zeer toepasselijk, omdat het dan vijftien jaar en een dag geleden is dat het monument werd onthuld. Daarop staan alle 287 namen van Katwijkse vissers die sinds 1919 tijdens hun werk op zee om het leven zijn gekomen of tot op de dag van vandaag vermist zijn geraakt.

(Vrijdag) 17:00 - 18:00

Boulevard

Katwijk aan Zee

Organisator

Stichting Visserijdagen KatwijkDe Stichting Visserijdagen Katwijk organiseert elk jaar in de maand juli een volksfeest voor alle Katwijkers en toeristen. De Visserijdagen geven een impuls aan de Katwijkse economie maar ook aan het maatschappelijk en culturele leven. Daarnaast zet Stichting Visserijdagen Katwijk zich in voor het behoud van het laatste stukje van Katwijks Maritiem erfgoed. Heel veel van Katwijks visserijverleden is al vergaan. De stichting maakt deel uit van de Adviescommissie Historische erfgoedkade, het erfgoed van de Katwijkse binnenvaart.