Familieconcert StringWood Ensemble

za20apr16:00za17:00Familieconcert StringWood EnsembleMet medewerking van het Aspirantenorkest van Harmonie Katwijk16:00 - 17:00(GMT+02:00) KatwijkDoorAspirantenorkest,de Kleine Harmonie

Informatie

Muziek uit het Legioenkamp – Familieconcert
De Romeinen, wie kent ze niet! Wist je dat er vlak buiten Katwijk, in Valkenburg, een groot Romeins militair kamp gelegen heeft? Tijdens dit theatrale familieconcert met pianist/kleinkunstenaar Tobias Wentink gaan we terug naar dit kamp. We maken kennis met een Romeinse soldaat, en leren ondertussen van alles over militaire muziek. De Romeinen introduceerden namelijk als één van de eersten muziek in een militaire omgeving. Zij gebruikten instrumenten om signalen door te geven aan hun manschappen. Ook nu worden nog steeds muzikale signalen gebruikt binnen militaire gelegenheden. Componisten uit alle tijden hebben muziek geschreven voor militaire tradities of hebben zich hierdoor laten inspireren. Je hoort tijdens dit concert muziek van onder anderen Beethoven, Schubert, Saint-Saëns, Tchaikovsky en Andriessen.

Na het concert is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de instrumentenmarkt, een opdrachtenroute waar bezoekers vragen kunnen beantwoorden over verschillende muziekinstrumenten en over de muziek die ze zojuist tijdens het concert gehoord hebben, en waar ze instrumenten kunnen uitproberen. Zijn alle opdrachten voltooid, dan volgt het instrumentendiploma.

Concertserie: StringWood Sessions

Tickets: 6 euro

Tijd

(Zaterdag) 16:00 - 17:00(GMT+02:00)

Locatie

Open Hof Kerk

Katwijk

Other Events

Get Directions