De feestweek van Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn staat altijd garant voor een week lang groot feest. Onze muziekvereniging mocht dit, vanwege haar 125-jarig jubileum, meevieren met een aantal bijzondere evenementen. 

Op donderdagavond was de Kerklaan omgevormd tot een Kattuk Bins Vrijthof. Dit concert stond geheel in stijl van André Rieu’s concerten met kleurrijke jurken en stijlvolle jacquets voor de muzikanten, een verlicht podium en heel veel publiek onder de verlichte bomen aan de voet van de Dorpskerk. 

Second Walz
Tijdens dit concert mocht mezzo-sopraan Emma Brown optreden. Samen met het orkest werd het publiek meegenomen in een muzikale reis door ‘Highlights from Carmen’. Ook stonden ‘Moments for Morricone’ en ‘Conquest of Paradise’ op het programma. Pianist Hugo van der Meij begeleidde haar bij prachtige nummers zoals ‘Amazing Grace’ en ‘You lift me up’. En natuurlijk mocht ook de ‘Second Walz’ niet ontbreken! 

Dit concert werd enthousiast en ontspannen gepresenteerd door Jaco van der Bent. Muzikaal leider en dirigent Rob Balfoort leidde het orkest door het uitdagende muziekprogramma.  Ook speciale dank aan fondsen Meerburgfonds, Spaarbank Katwijk Fonds en de wijkraden van Katwijk aan den Rijn en Katwijk aan Zee die dit allemaal mogelijk maakten. 

 

1500 tamboers
Op de laatste dag van de feestweek in Katwijk aan den Rijn staat ook altijd een recordpoging op het programma. Geweldig dat dit in het teken van het 125-jarig jubileum mocht staan. Dankzij een financiële bijdrage van de Sint en Pieten Actie maar vooral ook de inzet van de vele vrijwilligers van de Oranjevereniging was het mogelijk om maar liefst 1500 trommels met stokken uit te delen. Deze 1500 tamboers én zusterverenigingen DVS en Valkenburgs Harmonie liepen mee in een gezellige en luidruchtige optocht. Recordpoging meer dan geslaagd!

Tentoonstelling
Eerder in de feestweek mochten we de verschillende activiteiten bij en op de Oude Rijn van muziek voorzien. Zo voer ons saxofoon-ensemble mee tijdens het Varend Concert op de Oude Rijn op de eerste zaterdagavond. 

Ook was er gedurende deze feestweek een prachtige foto-tentoonstelling in de Open Hof waarin bezoekers door vrijwilligers werden meegenomen in 125 jaar muzikale geschiedenis van deze Katwijk Binse muziekvereniging. Bij de opening van tentoonstelling van 125 jaar historie was het gezellig druk waarbij muziek van het saxofoon-ensemble niet mocht ontbreken. 

Een zeer geslaagde viering van het 125-jarig jubileum tijdens deze feestweek waarbij een groot dank je wel aan alle vrijwilligers past!