De muziekles bij de Harmonie Katwijk is gericht op een zo snel mogelijke toetreding tot het Aspirantenorkest of een van de andere orkesten. Voor het leren spelen van een muziekinstrument zijn ervaren muzikanten beschikbaar om leerlingen op te leiden tot en met HaFaBra examen A. Ook is er de mogelijkheid om muziekles bij de Gemeentelijke Muziekschool in Katwijk te volgen. Leden van Harmonie Katwijk krijgen 30% korting op de leskosten bij de Gemeentelijke Muziekschool.

Muziekexamens
Daarnaast organiseren en begeleiden we leerlingen bij de HaFaBra (Harmonie Fanfare Brassband) examens. We kennen de examens A, B, C en D, waarbij D het hoogste niveau is.

Doorstroming
Omdat muziek maken vooral leuk moet zijn, kunnen kinderen beginnen met Harmonie Kids. Samen muziek maken geeft een kick! Juist dié impuls is vaak nodig om enthousiast te worden en te kiezen voor het leren spelen van een instrument.

Bij voldoende ervaring of in bezit van diploma A, stappen leerlingen over naar het Aspirantenorkest. Hier wordt op een uitstekend niveau muziek gemaakt. De volgende stap in de opleiding is diploma B. Inmiddels zijn de muzikanten klaar om in het Grote Orkest plaats te nemen.

Naast de diploma’s A en B kan men nog doorleren tot C en tenslotte D, het hoogste diploma dat als amateurmuzikant behaald kan worden bij Harmonie Katwijk. Wilt u meer informatie over muziekles of de muziekexamens? Neem dan contact op met het bestuurslid Opleidingen, e-mail: opleidingen@harmoniekatwijk.nl