Harmonie Katwijk https://www.harmoniekatwijk.nl Muziekvereniging Katwijk aan den Rijn Fri, 12 Jun 2020 09:04:26 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://www.harmoniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2019/08/logo-harmonie-katwijk-120-px.png Harmonie Katwijk https://www.harmoniekatwijk.nl 32 32 Coronaprotocollen https://www.harmoniekatwijk.nl/coronaprotocollen Fri, 12 Jun 2020 08:19:32 +0000 https://www.harmoniekatwijk.nl/?p=11799 We mogen weer samen muziek maken, maar wel volgens de regels. Uiteraard staat de gezondheid van al onze leden en betrokkenen voorop. Daarom heeft Harmonie Katwijk de volgende Coronaprotocollen vastgesteld voor haar repetities. De protocollen zijn voorlopig voor onbepaalde tijd in werking totdat het bestuur van de vereniging anders beslist. Protocol Repetities in de Kleine […]

Het bericht Coronaprotocollen verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
We mogen weer samen muziek maken, maar wel volgens de regels. Uiteraard staat de gezondheid van al onze leden en betrokkenen voorop. Daarom heeft Harmonie Katwijk de volgende Coronaprotocollen vastgesteld voor haar repetities. De protocollen zijn voorlopig voor onbepaalde tijd in werking totdat het bestuur van de vereniging anders beslist.

Protocol Repetities in de Kleine Joannes tot 30 personen: Lees hier

Voor vragen en/of opmerkingen over het protocol dient men contact op te nemen met de secretaris: Jacco van Stenis, M. 06 – 4315 4104 of via secretaris@harmoniekatwijk.nl. Vragen vanuit de leerlingen/ouders kunnen gesteld worden aan: Monique van Rijn, M. 06 – 1790 7512 of via monique@harmoniekatwijk.nl.

Het bericht Coronaprotocollen verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Anjeractie 2020 https://www.harmoniekatwijk.nl/anjeractie-2020 Fri, 22 May 2020 15:39:13 +0000 https://www.harmoniekatwijk.nl/?p=11713 Het Cultuurfonds organiseert deze week een landelijke collecte waar veel lokale organisaties aan mee doen. Harmonie Katwijk ook. Alles wat wij ophalen, krijgen we via het Cultuurfonds weer terug. Dat kunnen we goed gebruiken om concerten te blijven geven. Ook met het oog op ons 125-jarig bestaan in 2021! Het is helemaal anoniem en veilig. […]

Het bericht Anjeractie 2020 verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Het Cultuurfonds organiseert deze week een landelijke collecte waar veel lokale organisaties aan mee doen. Harmonie Katwijk ook. Alles wat wij ophalen, krijgen we via het Cultuurfonds weer terug. Dat kunnen we goed gebruiken om concerten te blijven geven. Ook met het oog op ons 125-jarig bestaan in 2021! Het is helemaal anoniem en veilig. Veel dank vast voor je steun!

Doneren kan via deze link: https://mii.io/c/cultuurfonds-anjeractie-collecte-2020?p=38379108

Anjeractie collecte

Dit jaar loopt de collecteweek van het Cultuurfonds anders dan andere jaren:

 • Het Prins Bernard Cultuurfonds viert dit jaar haar 80-jarig bestaan en houdt daarom een bijzondere 75e Anjeractie in de week van 25 t/m 30 mei 2020. Het bijzondere bestaat hieruit dat verenigingen die meedoen, 100 % van de opbrengst mogen houden voor de eigen clubkas!!
 • Maar helaas, met de collectebus langs de deuren kan vanwege de coronacrisis niet doorgaan. De gezondheid van de vrijwilligers, collectanten en gevers staat natuurlijk voorop. Maar dat betekent niet dat we de Anjeractie dit jubileumjaar zomaar voorbij laten gaan! Er wordt daarom een collecte via mobiele telefoon georganiseerd.

We verwachten dat de mobiele collecte succesvol wordt en weer extra inkomsten voor onze club oplevert.

Het bericht Anjeractie 2020 verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
In verband met Corona: geen repetities en muzieklessen https://www.harmoniekatwijk.nl/in-verband-met-corona-geen-repetities-en-muzieklessen Fri, 13 Mar 2020 06:41:14 +0000 https://www.harmoniekatwijk.nl/?p=11379 Donderdagmiddag 12 maart zijn er door de Rijksoverheid nieuwe maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van Corona tegen te gaan. Vervolgens heeft ook de Muziekbond KNMO het advies uitgebracht om alle muzikale activiteiten te annuleren. Dit advies volgen wij op. Vanaf donderdag 12 maart zijn alle repetities, muzieklessen en overige activiteiten opgeschort. Meer informatie: https://www.klankwijzer.nl/nieuws

Het bericht In verband met Corona: geen repetities en muzieklessen verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Donderdagmiddag 12 maart zijn er door de Rijksoverheid nieuwe maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van Corona tegen te gaan. Vervolgens heeft ook de Muziekbond KNMO het advies uitgebracht om alle muzikale activiteiten te annuleren. Dit advies volgen wij op. Vanaf donderdag 12 maart zijn alle repetities, muzieklessen en overige activiteiten opgeschort.

Meer informatie: https://www.klankwijzer.nl/nieuws

Het bericht In verband met Corona: geen repetities en muzieklessen verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
In memoriam: Coos Brugge https://www.harmoniekatwijk.nl/in-memoriam-coos-brugge Wed, 11 Mar 2020 16:03:07 +0000 https://www.harmoniekatwijk.nl/?p=11369 Op 10 maart bereikte ons het verdrietige bericht dat onze grootste fan en trouwste lid Coos Brugge is overleden. Coos was tientallen jaren bij alle repetities en concerten van de partij. Hij las en deed met zijn muziekmap alle stukken enthousiast mee en hij sloeg nooit een repetitie over. We gaan hem heel erg missen […]

Het bericht In memoriam: Coos Brugge verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Op 10 maart bereikte ons het verdrietige bericht dat onze grootste fan en trouwste lid Coos Brugge is overleden. Coos was tientallen jaren bij alle repetities en concerten van de partij. Hij las en deed met zijn muziekmap alle stukken enthousiast mee en hij sloeg nooit een repetitie over. We gaan hem heel erg missen en zijn lege plek zal nog lang voelbaar blijven.
We wensen zijn familie, in het bijzonder zijn broer en zus, veel sterkte toe.

Het bericht In memoriam: Coos Brugge verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Eerste optreden Kleine Harmonie https://www.harmoniekatwijk.nl/eerste-optreden-kleine-harmonie Sat, 29 Feb 2020 21:38:33 +0000 https://www.harmoniekatwijk.nl/?p=11310 Het eerste optreden van De Kleine Harmonie onder leiding van Denise van Leeuwen was een feestje, en wat deden ze het goed! Vrijdag 28 februari hebben leerlingen van Harmonie Katwijk en Valkenburg’s Harmonie meegespeeld met het Kinderconcert ‘Een Pittig Soepje’ tijdens het StringWood Festival, samen met het StringWood Ensemble. Een verrassend en interactief concert, met een enthousiast publiek. […]

Het bericht Eerste optreden Kleine Harmonie verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Het eerste optreden van De Kleine Harmonie onder leiding van Denise van Leeuwen was een feestje, en wat deden ze het goed!
Vrijdag 28 februari hebben leerlingen van Harmonie Katwijk en Valkenburg’s Harmonie meegespeeld met het Kinderconcert ‘Een Pittig Soepje’ tijdens het StringWood Festival, samen met het StringWood Ensemble. Een verrassend en interactief concert, met een enthousiast publiek.

Ook hebben een heleboel kinderen hun Instrumentendiploma behaald op de Instrumentenmarkt. Goed gedaan!!

 

Het bericht Eerste optreden Kleine Harmonie verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Muzikale start van 2020 door Harmonie Katwijk https://www.harmoniekatwijk.nl/muzikale-start-van-2020-door-harmonie-katwijk Thu, 12 Dec 2019 17:59:21 +0000 https://www.harmoniekatwijk.nl/?p=10689 Op vrijdag 10 januari 2020 luidt muziekvereniging Harmonie Katwijk het nieuwe jaar in met het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn. Dit jaar hebben we twee muzikale toptalenten: Bert Brandsma op klarinet en bassaxofoon en lokaal zangtalent Myrthe Glasbergen. Bert Brandsma is een fenomeen op bassaxofoon en klarinet. Het blad Jazz […]

Het bericht Muzikale start van 2020 door Harmonie Katwijk verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Op vrijdag 10 januari 2020 luidt muziekvereniging Harmonie Katwijk het nieuwe jaar in met het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn. Dit jaar hebben we twee muzikale toptalenten: Bert Brandsma op klarinet en bassaxofoon en lokaal zangtalent Myrthe Glasbergen.

Bert Brandsma is een fenomeen op bassaxofoon en klarinet. Het blad Jazz Magazine riep hem uit tot meest veelzijdige rietblazer van Nederland. Hij speelde bij symfonieorkesten uit Nederland, Duitsland en Rusland, maar ook bij de band van de Engelse Tradjazz icoon Chris Barber. Maar ook trad hij op bij o.a. Metropole Orkest, Dutch Palladium Orchestra, de Big Band van de Landmacht, maar ook met VOF de Kunst.

Bert Brandsma solist nieuwjaarsconcert

Bassaxofoon

In 2004 ontdekte Brandsma de bassaxofoon en verwierf binnen enkele jaren een grote reputatie als specialist op dit bijzondere instrument. Al snel volgden uitnodigingen om hiermee optredens te verzorgen in Portugal, Ierland, Polen, Frankrijk en de Verenigde Staten. Als klarinettist speelde hij voor zijn aanstelling bij de Barber band, onder meer bij de New Orleans Syncopators, Joe Wulf, Dukes of Dixieland, Dixieland Crackerjacks en als gastsolist bij diverse big bands.

Lokaal talent

Naast deze topmuzikant staat een top-zangeres. Lokaal zangtalent Myrthe Glasbergen is 28 jaar en in het dagelijks leven zowel zangeres als psycholoog. Myrthe zingt al van jongs af aan en nadat zij haar studie muziektheater aan het conservatorium vroegtijdig stopte, besloot ze psychologie te gaan studeren.

Myrthe Glasbergen Solist nieuwjaarsconcert

Missie

Inmiddels is zij na wat omzwervingen weer thuisgekomen bij de muziek en combineert zij haar werk als psycholoog met het schrijven en maken van haar eigen muziek. Het is haar missie om door haar werk als psycholoog én zangeres mensen te raken, beroeren en in beweging te krijgen.
Harmonie Katwijk is er dan ook erg trots op dat Bert en Myrthe muzikaal aan het Nieuwjaarsconcert willen bijdragen.

Non-stop programma

In de prachtige ambiance van de Dorpskerk komen de klanken van het concertprogramma volledig tot hun recht. Het non-stop programma begint om 20:15 uur. De kerk opent een half uur eerder, om 19.45 uur. De presentatie van dit concert is in handen van Jaco van der Bent en het orkest staat onder leiding van dirigent Rob Balfoort.

Gratis toegang

Dankzij de financiële steun van vele sponsors is dit nieuwjaarsconcert gratis toegankelijk. Deze gratis toegangskaarten zijn nu af te halen bij FirstMan in de Princestraat en slagerij Coen Francken in de Rijnstraat.

Gelet op dit unieke evenement in combinatie met deze schitterende locatie en gratis toegankelijkheid wordt geadviseerd om niet te lang te wachten met het afhalen van de kaarten. Wees er snel bij om teleurstellingen te voorkomen!

poster nieuwjaarsconcert

Het bericht Muzikale start van 2020 door Harmonie Katwijk verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Start Muzieklessen voor Kids https://www.harmoniekatwijk.nl/start-muzieklessen-voor-kids Mon, 11 Nov 2019 17:22:06 +0000 https://www.harmoniekatwijk.nl/?p=10566 Wil jij graag klarinet, trompet of saxofoon leren spelen? En zit je in groep 4, 5, of 6? Dan ben je van harte welkom bij de Harmonie Katwijk. Op dinsdagavond 26 november, 3 december en 10 december leer je meer over deze instrumenten, mag je je eerste muzieknoten blazen en vormen we samen een echt […]

Het bericht Start Muzieklessen voor Kids verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Wil jij graag klarinet, trompet of saxofoon leren spelen? En zit je in groep 4, 5, of 6? Dan ben je van harte welkom bij de Harmonie Katwijk. Op dinsdagavond 26 november, 3 december en 10 december leer je meer over deze instrumenten, mag je je eerste muzieknoten blazen en vormen we samen een echt orkest.

Onder leiding van Denise van Leeuwen, Elisabeth Lusche en Daniele Zamboni leer je alles over de klarinet, trompet en saxofoon. Ook ga je je eerste nootjes spelen en aan het eind van deze drie avonden vormen we met elkaar een klein orkest en geven de Kids een speciaal optreden aan hun familie en vriendjes.

Samen muziek maken is ontzettend leuk en gezellig. Zit jij in groep 4, 5 of 6? Wil je graag muziek maken? Doe mee! De lessen vinden plaats op: dinsdagavond 26 november, 3 november en 10 december van 18.30 tot 19.30 uur in De Kleine Joannes, Kerkstraat 68, Katwijk.

Aanmelden kan tot zaterdag 23 november. Stuur hiervoor een e-mail naar kids@harmoniekatwijk.nl. Kosten zijn € 5,- per kind.

Het bericht Start Muzieklessen voor Kids verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Harmonie Kids geven waanzinnig optreden https://www.harmoniekatwijk.nl/harmonie-kids-geven-waanzinnig-optreden Sun, 10 Nov 2019 17:12:33 +0000 https://www.harmoniekatwijk.nl/?p=10563 De Harmonie Kids zijn al een paar weken lekker bezig. Naast dat het heel gezellig is, wordt er ook hard gewerkt met verschillende instrumenten. Ook oefenen zij elke week met ritme en volume. De voorbereidingen voor het concert op 19 november lopen dus goed. Zij bereiden een gaaf optreden voor, voor alle geïnteresseerde familie en […]

Het bericht Harmonie Kids geven waanzinnig optreden verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
De Harmonie Kids zijn al een paar weken lekker bezig. Naast dat het heel gezellig is, wordt er ook hard gewerkt met verschillende instrumenten. Ook oefenen zij elke week met ritme en volume.

Harmonie kids boomwhackers

De voorbereidingen voor het concert op 19 november lopen dus goed. Zij bereiden een gaaf optreden voor, voor alle geïnteresseerde familie en vrienden.

Kom dus allen op dinsdagavond 19 november om 18.30 uur naar de Kleine Joannes voor een gaaf optreden van de Harmonie Kids!

Het bericht Harmonie Kids geven waanzinnig optreden verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Solisten en sponsors Nieuwjaarsconcert 2020 bekend https://www.harmoniekatwijk.nl/solisten-en-sponsors-nieuwjaarsconcert-2020-bekend Wed, 30 Oct 2019 17:11:38 +0000 https://www.harmoniekatwijk.nl/?p=10560 Op vrijdag 10 januari geven wij de muzikale aftrap van het kalenderjaar 2020. Traditiegetrouw is de prachtige Dorpskerk de locatie en is er dankzij vele lokale sponsoren gratis toegang. Dit jaar hebben we twee geweldige solisten bereid gevonden om met ons dit concert te geven: Bert Brandsma op bas-saxofoon en klarinet en jong lokaal aanstormend […]

Het bericht Solisten en sponsors Nieuwjaarsconcert 2020 bekend verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Op vrijdag 10 januari geven wij de muzikale aftrap van het kalenderjaar 2020. Traditiegetrouw is de prachtige Dorpskerk de locatie en is er dankzij vele lokale sponsoren gratis toegang.

Dit jaar hebben we twee geweldige solisten bereid gevonden om met ons dit concert te geven: Bert Brandsma op bas-saxofoon en klarinet en jong lokaal aanstormend zangtalent Myrthe Glasbergen.

Vele lokale sponsors maken dit concert mogelijk. Dankzij hen kunnen we dit concert kosteloos aanbieden. Wij zijn deze sponsors daar zeer dankbaar voor:

 • Amis Adviesgroep
 • HH Catering
 • Durieux Schilders
 • Aqua Omega Asverstrooiing
 • De Milliano Advocaten
 • Zuijderduijn Hypotheken
 • Keijzer VVE Beheer
 • First Man Herenmode
 • CarShop Fortuin
 • Strandpaviljoen Het Centrum
 • Van Kruistum Schilders
 • Tuincentrum de Uiver
 • Ouwehand Bouw

Binnenkort maken we bekend waar de gratis toegangskaarten afgehaald kunnen worden.

Het bericht Solisten en sponsors Nieuwjaarsconcert 2020 bekend verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Harmonie Kids weer van start https://www.harmoniekatwijk.nl/harmonie-kids-weer-van-start Fri, 30 Aug 2019 12:28:00 +0000 https://www.harmoniekatwijk.nl/?p=7760 Het bericht Harmonie Kids weer van start verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>
Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Houd je van muziek maken en wil je op verschillende instrumenten leren spelen? Inclusief een tof slotoptreden? De Harmonie Kids starten weer op dinsdagavond 17 september 2019 om kinderen kennis te laten maken met muziek.

Elke dinsdagavond van 18.30 tot 19.15 uur maken wij muziek onder leiding van dirigent John Haasnoot. Met Boomwhackers, Pbones, zingen en nog veel meer! We spelen bekende en nieuwe liedjes en leren samenspelen met elkaar.

Dinsdagavond 17 september om 18.30 gaat het project van start. We oefenen elke dinsdagavond, zo’n tien weken lang.

De repetities en het concert vinden plaats in de ‘Kleine Joannes’, Kerkstraat 68 in Katwijk aan den Rijn. Kosten zijn €15,- en aanmelden kan via het online aanmeldformulier of door te mailen naar kids@harmoniekatwijk.nl.

Het bericht Harmonie Kids weer van start verscheen eerst op Harmonie Katwijk.

]]>