Harmonie Katwijks ‘Wild Geraas’ is een gelegenheidsensemble dat op 5 december scholen en instellingen bezoekt in het kader van het Sinterklaasfeest.

De oorsprong van het ensemble vindt zich in het jarenlange Sinterklaasoptreden van de MLD-kapel van Marine Vliegkamp Valkenburg. Deze kapel verzorgde de vieringen op het Rotterdams (Rijnlands) Zeehospitium. Na het opheffen van de kapel werd de traditie met muzikale (oud) militairen, aangevuld met leden van Harmonie Katwijk, in stand gehouden. Op den duur zijn de oud-militairen allen vervangen door leden van de Harmonie.

Sinds 2004 verzorgt Wild Geraas optredens op scholen (waaronder De Windvang, De Krulder, de Duinroos, de Horizon, Prins Willem Alexanderschool en De Thermiek) en het dagcentrum van de Willem vd Berghstichting aan de Voorstraat te Katwijk.